torsdag 6. mai 2010

Nøden lærer ensom kvinne å nøste..?

Her for litt siden var jeg veldig klar for å begynne å strikke, men garnet jeg skulle strikke av, Abuelita 3-tråds tynn merino, kommer i hesper, og jeg var derfor nødt til å nøste det opp. Ingen av de jeg bodde med hadde anledning til å sitte med spredte armer, og jeg ble derfor nødt til å ty til en løsning jeg har kommet opp med selv - nemlig ta beina til hjelp.


Det finnes helt sikkert mer praktiske løsninger, men med denne metoden (jeg ligger på ryggen, med bena opp) får man litt trening med på kjøpet.

Et annet nøstetips jeg har lært av min kjære mor, er at man skal surre rundt en finger eller to i tillegg til resten av bunten. Det gjør at nøstinga blir litt løsere, garnet blir ikke strukket og beholder dermed elastisiteten sin. Jeg har også lært at en ikke skal nøste opp hespen før rett før man skal bruke det, sansynligvis av samme grunn. Så da vet dere det. :)

All denne praten om nøster fikk jeg til å tenke på min gamle kanin, Nøste. En fantastisk, sjarmerende liten skapning som har betydd mye for meg. Bare se her!3 kommentarer:

  1. Haha, syns jeg ser deg! :P

    SvarSlett
  2. Ha, ha! Det ser mer ut som trening enn nøsting! :) Ellers er trikset å legge hespet rundt to stolrygger gammelt og godt. Jeg har gått til innkjøp av garnvinde og nøstemaskin, angrer ikke på det kjøpet, men treningseffekten uteblir da! :) God helg!

    SvarSlett
  3. Det ble faktisk et nøste til slutt! Dessuten var jeg støl dagen etter, så jeg synes det fungerer godt. Det er riktignok en grunn til at jeg gjør det alene og innelukket på rommet. Ser nok ikke veldig stilfullt ut.

    SvarSlett