mandag 21. mars 2011

..og nå er det en jakke

Endelig har jeg noen gode bilder av skjørtet jeg sydde om til jakke i høst/tidlig vinter. Jeg har snakket om det tidligere, og til og med lagt ut et bilde av hvordan skjørtet så ut før, men for ordens skyld gjør jeg det en gang til.Det er var et "Sondre" ullskjørt, for de som kjenner til det. Jeg får litt assosiasjoner til OL på Lillehammer. Jeg har også brukt foret i en jakke jeg kjøpte på loppemarked, til ermer og litt annet.  


Og slik ble resultatet;
Den observante betrakter vil kanskje oppdage at ermet på den ferdige jakka er betydelig blassere enn på originaljakka. Det stemmer. Foret var nok ikke ment for å vaskes, og jeg blir fortsatt litt trist av å se hvordan det kunne blitt..
Forøvrig er skjørtet snudd opp ned, og jeg har tatt inn MASSE vidde ved å lage legg i ryggen og foran. Men i kragen har jeg faktisk omtrent all vidden som var nederst i skjørtet, det er veldig lite som er klippet bort.

Det er gøy å kunne se potensialet i gamle plagg, og at ved å snu noe opp ned og bak frem så kan det bli noe ganske annet enn det det var. Anbefales, særlig hvis du har noen måneder å slå i hjel (det tok litt lenger tid enn forventet).

3 kommentarer:

  1. Du e jammen flink Ingrid!! :)

    SvarSlett
  2. Imponerande å sjå korleis eit ganske håplaust ( etter dagens smak ) skjørt kan bli ei så stiling jakke.

    SvarSlett